FonteinAcademy

Dit seizoen organiseert de FonteinAcademy vier avonden. Het jaarthema 2018-2019 van het Fonteinwerk is ‘Als Jezus mij was’. Hiermee draaien we het een keer om. Leerling van Jezus zijn, is gaan in zijn voetspoor. Maar wat als Hij nu in mijn schoenen stond?

Hoe zou Jezus bankieren?

De eerste avond is op 10 oktober 2018 over het thema ‘Hoe zou Jezus bankieren?’ Als we echt werk maken van ons geloof, gaat dat ook over onze bankrekening. Geen gemakkelijk onderwerp, maar wel heel wezenlijk: ruzies in de kerk gaan vaak over geld, de integriteit van een mens staat of valt met hoe die met zijn/haar bezit omgaat – wat als mijn belastingopgave openbaar wordt?

Geloven is niet alleen maar geestelijk. Ook Jezus stond middenin de materiële kwesties van zijn tijd.

‘Geef de keizer wat van de keizer is…’, maar ook ‘Verzamel je schatten in de hemel!’ en ‘Maak vrienden met behulp van de onrechtvaardige mammon.’

Spreker is deze avond Ruilof van Putten, dominee èn bankier. Een spannende combinatie! Hij had voorheen een directiefunctie bij ABN-AMRO, is nu directeur Bedrijfsfinancieringen bij NLInvesteert. Daarnaast is hij als missionair predikant verbonden aan de pioniersplek het Centrum voor Geloof en Werk. Hij  combineert dus het zelfstandig ondernemerschap met het predikantschap.

 

De volgende avonden in deze FonteinAcademy-serie zijn op:

  • 23 januari 2019 ‘waar zou Jezus nu zijn kleren kopen?’
  • 13 februari 2019 ‘klein mensje in een te grote, complexe wereld’
  • 13 maart 2019 ‘Jesus for president’
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×