De nieuwe Fonteinpredikant

Sinds 1 juli 2018 is ds. Henk Jansen (zie foto) de nieuwe Fonteinpredikant. Veel van ons kennen hem van zijn periode van ondersteuning in de wijk Drielanden voordat ds. David Kroeze werd bevestigd. De Algemene Kerkenraad is blij dat ds. Henk Jansen deze functie op zich wil nemen voor de komende 3 jaar.

Maar wie is Henk Jansen eigenlijk?

Sinds 1 juli 2018 ben ik verbonden aan de PGH voor het Fonteinwerk.
Ik woon in Ermelo, waar ik samen met mijn vrouw Irma predikant ben in duobaan, ieder 50%, in de Geref. Kerk te Ermelo. We hebben vier kinderen, van wie er drie studeren en de oudste al is afgestudeerd. Ik ben 53 jaar. Ik hou van muziek (Gregoriaans, Bach, U2, Sons of Korah), lezen, films, wandelen, hardlopen (liefst barefoot) en speel sinds kort viola da gamba.Hiervoor ben ik predikant geweest in SoW Gemeente Valthe-Valthermond en PG Dalfsen. Naast mijn werk als predikant ben ik actief betrokken bij de charismatische vernieuwing: voorzitter van de conventiecommissie van de Charismatische Werkgemeenschap NL en teamlid samen met Irma bij het gebedspastoraat van ‘in Christus heel’. Voor de komst van collega David Kroeze heb ik anderhalf jaar waargenomen in de vacature in de wijk De Regenboog. Nu ben ik voor twee dagen per week aan het Fonteinwerk verbonden.

De visie van het Fonteinwerk spreekt mij bijzonder aan en hier wil ik graag een bijdrage aan leveren: mensen bij Jezus Christus brengen. Vanuit een duidelijk geloof in onze opgestane Heer en diep vertrouwen in de kracht van de heilige Geest samen een missionaire gemeenschap vormen. Een vernieuwende, uitdagende vorm van kerk-zijn ontwikkelen, waarin de aanbidding van God het hart vormt, met gastvrije ruimte voor iedereen en passie om te leren wat het betekent om leerling van Jezus te zijn. Middenin de PGH en in de samenleving van Harderwijk. Kerk-zijn niet volgens de geijkte structuren, maar dynamisch op zoek naar vormen die passen bij onze beweeglijke netwerk-samenleving, om daar Gods stem te kunnen ontdekken. Dat is soms heel spannend. En u weet allemaal hoe dat soms tot wrijving leidt. Wrijving tussen geloven en je alledaagse leven. Maar ook binnen de kerk, waar verschillende visies naast elkaar bestaan. Tussen klassieke en alternatieve vormen van kerk-zijn. Waar ik graag met u allemaal naar op zoek wil, is hoe die wrijving tot warmte kan leiden in plaats van vervreemding. Geen slijtage maar groei. ‘Samen bidden, samen zoeken naar het plan van onze Heer.’

Als Fonteinpredikant heb ik vooral de taak om toeruster te zijn voor alle teams die in het Fonteinwerk actief zijn voor de vieringen, celebrations, academy, basics, @homegroepen, verbinding, events en wat er verder zich kan ontwikkelen. Daarnaast ben ik ook beschikbaar voor wie graag een persoonlijk gesprek en gebed wil.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×